Καλό σου ταξίδι Περήφανε Πρωτοπόρε Τάσο...

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και το συγκλονισμό της για τον απρόσμενο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου...

Ομιλία-Συζήτηση για το Κυπριακό

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Αθήνας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, Ομιλία-Συζήτηση για το Κυπριακό...

Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΙΕΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

«Τ' αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται»

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Αθήνας στην Πρώτη τη Γραμμή

Η πρόταση της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Αθήνας, όπως ψηφίστηκε από την Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας και υιοθετήθηκε από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων, συζητήθηκε και υιοθετήθηκε και από το Κυπριακό Κοινοβούλιο...

Δικαιολογητικά για Στεγαστικό Επίδομα € 1000

Η Πρωτοπορία Αθήνας σας ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2014 των 1000 ευρώ...

Recent Tube

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ

ΝΕΑ ΣΧΟΛΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

» » » Δικαιολογητικά για Στεγαστικό Επίδομα € 1000


Η Πρωτοπορία Αθήνας σας ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2014 των 1000 ευρώ!

Το στεγαστικό επίδομα των 1000 ευρώ δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και για όσα χρόνια διαρκούν οι σπουδές, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Τμήματος. Μπορείτε να υποβάλετε τις αιτήσεις σας στην εφορία στην οποία υπάγεστε, ανάλογα με τη διεύθυνση διαμονής σας. Η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου.

ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ: 
Συγκεκριμένα, μπορείτε να πάρετε αυτό το επίδομα αν,
1) μένετε σε σπίτι / δωμάτιο (ακόμα και αν συγκατοικείτε με κάποιους άλλους) με ενοίκιο που βρίσκεται σε πόλη διαφορετική της κύριας κατοικίας σας και το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του ενός).
2) εσείς ή οι γονείς σας δεν είστε ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές κατοικιών ή διαμερισμάτων που είναι μεγαλύτερα από 200 τ.μ. (εξαιρούνται οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε χωριά μικρότερα των 3000 κατοίκων)
3) έχετε εγγραφεί κανονικά στα μαθήματα. Αν δεν είστε πρωτοετείς φοιτητές, θα πρέπει να έχετε περάσει τα 1/2 των μαθημάτων του προηγούμενου έτους.
Αν έχετε αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, δικαιούστε όλοι αυτό το επίδομα. Αν σπουδάζετε στην ίδια πόλη, ένας/ μία από ’σας θα το πάρει ολόκληρο και τα υπόλοιπα αδέλφια θα το πάρουν μειωμένο κατά 50%.

Δεν δικαιούστε αυτό το επίδομα αν σπουδάζετε για την απόκτηση 2ου πτυχίου.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ:
1) Πρωτότυπη φορολογική δήλωση για το συνολικό εισόδημα της οικογένειας. Το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 30.000.
2) Πρωτότυπη βεβαίωση από τον κοινοτάρχη  η οποία να αναφέρει κατά λέξη: «Η οικογένεια του φοιτητή ………… δεν είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών που υπερβαίνουν τα διακόσια τ.μ. (200m2). Εξαιρούνται οι κατοικίες που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3000 κατοίκων, τα ημιτελή κτίσματα, τα κενά, οι βοηθητικοί χώροι, τα κατεστραμμένα από σεισμό και ερειπωμένα διατηρητέα.
3) Πιστοποιητικό από το Τμήμα που σπουδάζετε για την κατάσταση των σπουδών σας  με ημερομηνία πρώτης εγγραφής, έτη σπουδών, έτος και αριθμό μαθημάτων που έχει περάσει τουλάχιστον 1/2  των μαθημάτων. Το πιστοποιητικό να έχει εκδοθεί εντός του 2014 και για τους πρωτοετής φοιτητές δεν απαιτείται να έχουν περάσει το 1/2  των μαθημάτων, αλλά υποχρεούνται να το παρουσιάσουν.
4) Ένα πρωτότυπο και ένα αντίγραφο του μισθωτηρίου του συμβολαίου της ενοικιαζόμενης κατοικίας.
5) Επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας του φοιτητή και των γονέων του.
6) Αίτηση της εφορίας σε αντίγραφο που να φέρει την υπογραφή του φοιτητή
7) Υπεύθυνη δήλωση από ελλαδικό ΚΕΠ ότι ο/η φοιτητής/τρια ΕΙΝΑΙ εξαρτώμενος/η της οικογένειάς του/της

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΣΤΕ:

Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κωνσταντίνος Αθανασίου, τηλ. επικοινωνίας 6995215410

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση